+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Címke: cpanel fájlkezelő

Joomla 1.6 telepítése Cpanel segítségével

1. Lépjünk be Cpanelbe és kapcsoljunk a Mysql adatbázisokra (Mysql Database).

2. Hozzuk létre az adatbázist írjuk be az adatbázis nevét és kapcsoljunk a “Create database” gombra. Ezeket az adatokat jegyezzük meg, mentsük le mert a telepítés későbbi részeiben még szükség lesz rá.

3. Hozzuk létre az adatbázis felhasználóját írjuk be a felhasználó nevét és jelszavát majd kapcsoljunk a “Create User” gombra.

4. Következő lépésben a létrehozott felhasználót adjuk hozzá a létrehozott adatbázisunkhoz.

5. Ezután menjünk vissza a Cpanel kezdő oldalára és válasszuk ki a fájl kezelőt kapcsoljunk a “File manager” gombra.

6. A fájlkezelőben válasszuk ki a public_html mappát fontos hogy mindig ebbe a mappába töltsünk fel adatokat. Kapcsoljunk az “Upload” gombra majd válasszuk ki gépünkről a joomla 1.6 összecsomagolt fájlt töltsük fel és csomagoljuk ki.

7. Ez után kezdődik a joomla telepítése. Válasszuk ki a megfelelő nyelvet és kapcsoljunk a tovább gombra mindaddig amíg adatokat nem kér a telepítő.

8. Ennél a résznél  meg kell adni a telepítőnek az adatbázis adatait amit előzőleg Cpanelben létre hoztunk.  Adatbázis felhasználó nevét, jelszavát és az adatbázis nevét majd kapcsoljon a “Tovább” gombra.

9. A következő résznél a tárhely ftp elérését kell megadnia a felhasználó nevét és a jelszavát majd kapcsoljon az “FTP elérési út automatikus megkeresése” gombra majd kapcsoljon a “Tovább” gombra.

10.  A telepítés utolsó részénél meg kell adni a weboldal adatait és az adminisztrációs felülethez tartozó felhasználó nevet és jelszót. Ezután kapcsoljon a “Mintaadatok telepítése” gombra és a “Tovább” gombra.

Következő lépésként lépjen be a fájlkezelőbe és törölje le az “Installation” mappát.

Tagged

Weboldal feltöltése cpanel segítségével

  1. Lépjen be a Cpanel rendszerbe felhasználó nevével és jelszavával.
  2. Kapcsoljon a “Fájlkezelő” menüpontra
  3. A bal oldalsó sávban kapcsoljon a “public_html” -re, ebbe a mappába kell feltölteni a megjelenítendő weboldalt, mindenkinek van benne már egy alap index.html weblapja ezt törölni kell!
  4. Ha már kitörölte az alap index.html fájlt, akkor töltsük fel a saját weblapunkat. Fontos, hogy a “public_html” mappába töltsük! Kapcsoljon a felső sorban található “feltölt” gombra.
  5. A megjelent oldalon kell feltölteni a weblap fájljait, kapcsoljon a “Tallózás gombra”.
  6. Itt meg kell keresni az elkészített weblapunkat, rá kell kapcsolni egyszer és megnyomni a “Megnyitás” gombot, majd a fájlkezelő feltölti a weblapot.
  7. Ezután ha a böngészőbe beírjuk weblapunk címét akkor már a feltöltött oldal fog megjelenni.

Fontos, hogy a feltöltött weblap neve index.html, index.php,… legyen!

Tagged

Cpanel fájl kezelő

Elérési útvonala: www.öndomainneve.hu/cpanel majd kattintson a fájl kezelő ikonra.

Itt feltölthet-letölthet, megváltoztathat fájlokat. Ha ezen keresztül tölti fel csomagolt fájlait, közvetlenül kicsomagolhatja (.tar, .zip), ha a fájl névre kattintva a jobb oldalon kiválasztja az „extract” gombot.

Itt feltöltve nincs méret korlátozás (ftp-vel 20-50MB/file).

Tagged