+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Címke: domain

Domain eladás

Ha szeretnénk eladni egy domain nevet akkor a következő dokumentumokra van szükség:

Régi tulajdonostól: lemondó nyilatkozat, kitöltve, aláírva.Letölthető innen.

Új tulajdonostól: kitöltött, aláírt domain igénylő, cég esetében aláírási címpéldány magánszemély esetében nyilatkozat. Letölthető innen.

A dokumentumokat küldék vissza részünkre és utána ezt mi intézzük.

A domain tulajdonos váltásnak költsége 1990 Ft. egyszeri díj.

Ha a működő oldalt szeretné eladni akkor az új tulajdonostól a tárhelyszerződésre is szükség van.

Tagged

Domain

domain: számítógépek azonosítására szolgáló névtartomány. Az internetre csatlakozó összes számítógép rendelkezik egyedi azonosítóval, IP címmel. A domain nevek, valójában ezen Ip címek „helyett” léteznek, könnyebben megjegyezhetők és valóban egyediek!

Tagged

Domain opciók

A domain opciók részben kérem válassza ki, hogy a domain nevet átirányítja (ingyenes), átregisztrálja (egyszeri 1400Ft+Áfa) vagy ha még nem regisztrált, akkor megvásárolja.

Értelemszerűen a rendszer ezeket az opciókat ajánlja fel a domain státuszának megfelelően.

Átregisztrációkor, mi leszünk a domain név adminisztratív intézője, így nekünk fizeti az éves hosszabbítást.

Tagged

Nemzetközi domain átregisztráció

Fontos:

1, A nemzetközi domain lejárat előtt min 7 nappal el kell indítani az átregisztrációt

2, A nemzetközi domain csak aktív, tehát nem lejárt állapotban regisztrálható át hozzánk, ha lejárt akkor a jelenlegi regisztrátornál újra meg kell hosszabbítani, ha a jelenlegi regisztrátornál már nem szeretné hosszabbítani akkor több mint 90 napot kell várnia arra, hogy a domain felszabaduljon

Hogyan történik a Nemzetközi domain átregisztráció?

1, Kérje ki a jelenlegi regisztrátortól a domain auth (EPP) kódot és kérje a domain zárolás feloldását.

2, Amikor ezt megkapja, küldje át hozzánk a kódot, így eltudjuk indítani az átregisztrációt.

3, Elindítjuk az átregisztráció kérelmet.

4, A jelenlegi kapcsolattartó kap egy emailt, benne egy linket és a linkre rákattintva, el kell fogadnia az átregisztrációt.

Ha ezt nem teszi meg, akkor nem fog teljesülni az átregisztráció.

Sok szolgáltató nem hagyja jóvá az átregisztrációs emailt.

Így ha a több hónapos huza-vonát szeretné elkerülni, akkor kérje meg a jelenlegi szolgáltatót, hogy az adminisztrációs vagy az összes kapcsolat emailt, írja át az Ön email címére. Így a jóváhagyó email Önnek fog érkezni és akár 2-3 órán belül is lezárulhat az átregisztráció folyamata.

Tagged

Hogyan engedélyezhetek, állíthatok be egy domaint a tárhelyemen?

Önöknél található a tárhelyünk és domain nevünk ******.hu címen.

Egy ismerősöm regisztráltatott domain nevet, de nincs tárhelye.
Úgy gondoltam hogy a *********.hu tárhelyen elférne egy mappában.

Úgy tudom hogy ehhez át kell irányítani a domain nevet de nem tudom hogy
milyen adatokat kell megadnom hogy ezt megtehessék.

Válasz:
Először is engedélyezni kell a szerveren, tehát parkolt vagy hozzáadott domainként, ebben az esetben hozzáadott domainként kell hozzáadni a domaint és létrehozni egy postmaster@ email címet hozzá.

Ha ez meg van, fel kell hivni a regisztrátort és kérni, hogy irányítsa át a adomain nevet a ns1.****.hu és ns2.****.hu ra.

Tagged

Domain regisztráció hogyan történik?

1. Töltse le a domain és tárhely igénylőt , írja alá és a szükséges dokumentumokat mellékelve, küldje vissza hozzánk emailben, faxon vagy postán. Nem kérünk eredeti dokumentumokat csak azt, hogy legyen kézzel aláírva az összes szükséges dokumentum. Leggyorsabb ha emailben vagy faxon küldi el a papírokat.
2. A .hu kiterjesztésű domain nevek regisztrációja 2 hetet vesz igénybe, plusz 1-2 nap ez az ISZT-től függ mikor bírálják el.
3. A nemzetközi domain nevek regisztrációja 1-2 napot vesz igénybe.
4. A .hu kiterjesztésnél a domain név 2 hét után automatikusan működni fog, erről sajnos nem tudunk emlékeztetőt küldeni. A nemzetközi domain neveknél ugyanez a helyzet, csak 1-2 nap múlva fog működni.
5. Amíg a domain regisztráció nem történik meg, addig is feltöltheti a fájljait az aktiváló emailben leírtak szerint.
6. Az aktiváló emailt akkor küldjük ki, amikor a megrendelése teljes, tehát megkaptunk minden szükséges dokumentumot és a befizetés megtörtént. Ez általában még aznap megtörténik, amikor Ön elküldi a dokumentumokat részünkre és befizeti a szükséges díjat.

Tagged

Mi a különbség az átirányítás és az átregisztrálás között?

A domain átirányítás ingyenes és az ügyfél intézi. Ebben az esetben marad a jelenlegi regisztrátor, (aki a domain adminisztrálást végzi).
Átregisztrálás: megváltozik a regisztrátor (aki a domain adminisztratív dolgait intézi). Az átregisztrálást mi intézzük, díja 1750Ft/domain egyszeri költség.
Ebben az esetben a domain és tárhely igénylő, domain igénylés rubrikában az átregisztrálást kell bejelölni és csatolni a kötelező dokumentumokat, mintha új domain nevet regisztrálna.

Tagged

Jelenlegi regisztrátorom nem válaszol

Jelenleg az ****** tárhelyét használom, *.com (******.com) domain van bejegyezve, aminek lejárt az egy éves fenntartása január 20 – án. Mivel a cég rosszul kitöltött számlát küldött nekem, ezért nem fizettem be a következő évet. Az a fő probléma, hogy a számlareklamációmra semmit nem reagáltak bő egy hónap alatt (küldtem 17 db e-mailt, kétszer próbáltam felhívni őket), nem kaptam új számlát, tehát január 20 óta nincs befizetve a domain fenntartása. Így megoldható az átirányítás az Önök tárhelyére? A domain regisztrátora az *******.

Válasz: Érdemes ebben az esetben átregisztrálást kérni (amikor kitölti a domain és webtárhely igénylő lapot akkor jelölje be, hogy regisztrátor váltást kér) aminek az egyszeri díja 1750 Ft, de legalább nem lesz ilyen gondja ezután. Ha szeretné, mi meghosszabbítjuk a domain név regisztrációt.

Tagged

Hogyan engedélyezhetek, állíthatok be egy domaint a tárhelyemen?

Önöknél található a tárhelyünk és domain nevünk ******.hu címen.

Egy ismerősöm regisztráltatott domain nevet, de nincs tárhelye.
Úgy gondoltam hogy a *********.hu tárhelyen elférne egy mappában.

Úgy tudom hogy ehhez át kell irányítani a domain nevet de nem tudom hogy
milyen adatokat kell megadnom hogy ezt megtehessék.

Válasz:
Először is engedélyezni kell a szerveren, tehát parkolt vagy hozzáadott domainként, ebben az esetben hozzáadott domainként kell hozzáadni a domaint és létrehozni egy postmaster@ email címet hozzá.

Ha ez meg van, fel kell hivni a regisztrátort és kérni, hogy irányítsa át a adomain nevet a ns1.****.hu és ns2.****.hu ra.

Tagged

Domain tulajdonos váltás

Hogyan történik a domain tulajdonos váltás? Mit kell tennem?

A domain tulajdonos váltáshoz szükséges egy lemondó nyilatkozat a jelenlegi tulajdonostól. Az új tulajdonosnak pedig, ki kell töltenie a domain igénylőt ennek megfelelően. Írják alá és küldjék vissza részünkre emailben szkennelve, postán vagy faxon.
A dokumentumokat megtaláljak weboldalunkon,  a dokumentumok modulban.

Tagged

Domain név változtatás?

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőség domain nevem megváltoztatására?

Ha nincs, akkor lehetséges-e az, hogy ha lejár az előfizetésem, akkor a régit megszüntetem, igényelek egy újat és a tárhelyem a régi maradna?

Válasz: Ha a domain név regisztráció lezárult akkor már nincs lehetőség a a változtatásra. A .hu esetébe 8 napig visszalehet mondani vagy változtatni a domain igénylésen. A nemzetközi neveknél ez már nem lehetséges mert azonnal megtörténik a regisztráció. Ha másik domainre is szüksége van akkor a domain igénylő kitöltésével igényelhet másik domain nevet.

A domain neve nem befolyásolja a tárhely működését. Tehát ha változtat fődomain nevet a tartalom és a beállítások is maradhat.

Tagged

Magyar .hu domain átregisztráció menete

Hogyan lehet átregisztrálni  a .hu domaint Önökhöz?

A magyar .hu domain regisztrátor váltás folyamata: Kérem töltse ki a domain igénylőt, írja alá, mintha új regisztráció lenne, de a regisztrátor váltást jelölje be.

A kitöltött, aláírt igénylőt küldje vissza részünkre emailben szkennelve, postán vagy faxon. Csak ezután tudjuk elindítani a folyamatot.

Ha esetleg tulajdonos váltás is lesz, akkor szükség van a lemondó nyilatkozatra a régi tulajdonostól.

Az átregisztráció 24-48 órát vesz igénybe.

Ezeket a dokumentumokat, a főoldalon letöltheti a dokumentumok modulból.

Tagged

Hogyan tudok ékezetes domaint engedélyezni a szerveren?

Mivel gyakorlatilag nincs ékezetes domain, így egy kódot kell megadni a következőképp:

1. Kövesd a linket http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ írd be ékezetesen milyen domaint szeretnél.

2.Ha megkeresed a tárhely domain nevet, akkor felül az ellenőrzésben megtalálod ezt a sort pl.: xn--kezetes-9xa.hu. Ez az ékezetes.hu domain megfelelője.

Tagged

Hogyan hozzak létre új tárhelyet és domaint a szerveren?

A következőt kell tennie:
Lépjen be a “whm“-be vagy https://szerveripcím:2087 címen, vagy ha már domain neve működik a szerveren akkor a http://www.******.hu/cpanel – lényeg a domain neve után /cpanel – így éri el a cpanelt, ha belépett a cpanelbe, akkor legalsó menü a “whm”.

Ha bent van a “whm”-ben akkor:
Bal oldali menüből válassza ki “Account functions”>”Create new account” itt tud új domain és tárhelyet engedélyezni a szerveren.

Ha még nincs tárhely csomag létrehozva, akkor először hozza létre, vagy használhatja a más viszonteladó által létrehozott csomagot.

Tagged