+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Címke: ftp

FTP

FTP: (File Transfer Protocol) olyan protokoll, amely segítséget nyújt távoli gépekkel való kapcsolatlétesítésben. Lehetőséget nyújt fájlok le- és feltöltésére és bizonyos könyvtárkezelői műveletek végrehajtására. Az email-lel ellentétben, a fájlok mérete korlátlan.

Tagged

FTP Webes elérés?

Webről elérhetőek az ftp tárhelyen tárolt fájlok?

Válasz: Csak akkor érheted el, ha a böngésződ támogatja a ftp kapcsolatot (általában támogatják). De a fájlok nem linkelhetők webes felületről! Ha erre van szükséged, akkor hagyományos tárhelyre van szükséged.

FTP elérés 21-es porton a http pedig a 80-as porton történik.

Tagged

Fájl feltöltési korlát?

A xydomain.hu domainnéven vagyunk önöknél, 900 mb tárhely előfizetéssel. Amikor fellépek a Cpanelhez és file-t szeretnék feltölteni, azt írja ki, hogy korlátozva van a feltöltés 456 mb-ig, jelenleg 451 mb cucc van a tárhelyen így nem engedi a feltöltést. Önök korlátozzák?

Válasz: Ftp feltöltésnél a korlát 100mb/fájl. cpanel>fájl kezelőből a feltöltés korlátlan.

A korlátot viszont a tárhely mérete megszabhatja. A 5mb különbség abból adódik, hogy a cpanel elkülönít 5mb tárhelyet a hibátlan működéshez.

Tipp: inkább kisebb fájlokat töltsön fel, mint egy nagyot, mivel az internet kapcsolata bármikor megszakadhat vagy ingadozhat és akkor kezdheti újra.

Tagged

FTP kezelő FTP megosztás

Elérési útvonala: www.öndomainneve.hu/cpanel majd kattintson az “ftp postafiók” ikonra. Létrehozhat új ftp hozzáféréseket, barátjának, ismerősének, egy kattintással. Nyomja meg az ” ftp postafiók” menüt.

Meg kell adni:
Login (felhasználói név)
Password (jelszó)
Qouta (hány MB tárhelyet engedélyez a felhasználónak az Ön (saját) tárhelyéből).

Directory: Ha nem ad meg semmit, akkor a felhasználó mindenhez korlátlanul hozzáfér (ami a public html alatt van).

Ha meg akar adni könyvtárat (/akarmi), akkor a felhasználónak csak ahhoz a könyvtárhoz lesz elérési jogosultsága.

Tagged

FTP kapcsolódás (Total Commander)

Értelemszerűen azt az adatot írja be a total commander-be amit megkapott aktiváló emailben, mert ez, amit itt olvashat, NEM az Ön belépéséhez szükséges adat!

Kapcsolódás ftp-hez total commander-rel:

 1. indítsuk el a programot. (ha nincs meg, akkor letölthető: http://www.totalcommander.hu/)
 2. klikk az ftp kapcsolódás gombra.
 3. klikk a új kapcsolat gombra.
 4. adjuk meg a kapcsolat nevét (tetszőleges, bármi lehet)
 5. adjuk meg a kiszolgáló nevét, ez legyen az ip cím (ha még nem működik a domain neve, akkor is tud így csatlakozni az ftp-vel).
 6. írjuk be a felhasználó nevet és jelszót, ezt megtalálja a aktiváló emailben, amit elküldtünk Önnek, miután megrendelte a szolgáltatást és elküldte a szükséges papírokat!
 7. semmi mást nem kell állítanunk csak klikk a “ok” gombra.
 8. Ha esetleg nem tud így csatlakozni, akkor pipálja ki a “passzív mód használata az átvitelhez” gombot.

Tipp: használhat core ftp programot, ami teljesen ingyenes és automatikusan elvégzi az összes beállítást, letölthető innen: http://www.coreftp.com/download.html

Tagged

Kapcsolódás ftp-hez FileZilla -val

 1. Indítsuk el a FileZilla -t.
 2. A program felső részén a “Cím” résznél adjuk meg a kiszolgáló nevét, ez legyen az ip cím (ha még nem működik a domain neve, akkor is tud így csatlakozni az ftp-vel).
 3. Ezután írjuk be a felhasználó nevét és a jelszavát, ezt megtalálja az aktiváló emailben, amit elküldtünk Önnek, miután megrendelte a szolgáltatást és elküldte a szükséges papírokat!
 4. Kapcsoljon a “Csatlakozás” gombra!
Tagged