+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Címke: ssl

Weboldal beállítása SSL-re

Kérdés: Miért nem megy az SSL szolgáltatás ha be van kapcsolva?

Válasz: Ezt manuálisan nekünk kell beállítani a .htaccess fájlban.

Ha az URL-t http-https-re szeretné átirányítani az .htaccess használatával, kövesse az alábbi lépéseket:

.htaccess fájl szerkesztéskor:

Jelentkezzen be a Cpanelbe hitelesítő adatokkal.
– Ha a .htaccess fájl jelen van, nyissa meg azt a fájlt.
– Ha a .htaccess fájl nincs jelen, akkor kattintson az új fájl létrehozására.
– Kattintson jobb egérgombbal a .htaccess fájlra, majd kattintson a szerkesztésre és illessze be ide a következő átirányítási kódot:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

– Mentse el a változtatásokat és frissítse webhelyét.

Az Ön webhelyét sikeresen átirányítottuk a http-https-re a .htaccess fájl segítségével.

Tagged

HTTPS kérdés

Kérdés:

Sziasztok!
Jó pár weboldalt üzemeltetek a Ti szervereiteken és felvetődik az igény egyre több felhasználó által, hogy titkosított csatornán menjenek az oldalak. Eddig még nem csináltam ilyet és az a kérdésem, hogy tudom ezt megvalósítani, mi kell hozzá részetekről, cPanel beállítás esetleg, stb? A szóban forgó oldalak joomla 3.3.3-as verziók, ezeket kellene HTTPS kapcsolatra állítani.

Ha a Joomla beállításaiban is van esetleg tapasztalatotok azt is szívesen várom, a vezérlőpultban már bekapcsoltam egyszer egy ssl lehetőséget, na onnantól nem jött be az oldal, tehát ez önmagában kevésnek tűnik! :)
Köszönöm segítségeteket előre is!
Üdv,

Válasz:

Kedves Attila!

Több dolog kell az ssl beállításhoz:
1, ssl tanúsítvány, részletek: http://www.xhu.hu/Tarhely/Webtarhely/ssl.html
2, dedikált ip cím, részletek: http://www.xhu.hu/Tarhely/Webtarhely/fix-ip-cim.html
3, részünkről engedélyezés beállítás
4, esetleg Önök részéről lehetséges módosítás ez alkalmazás függő, joomla esetében a konfigot a működési url-t kell módosítani

Tisztelettel,
Ügyfélszolgálat

Tagged

SSL

SSL: a webes titkosítás eszköze. Egy webszerver és a felhasználók közötti kommunikációt tehetjük biztonságossá. Megakadályozza a bizalmas adatok lehallgathatóságát.

Előnye:

  • a Google böngésző előnyben részesíti
  • látogatók bizalma a titkosított csatorna miatt
  • a Cpanel támogatja a WildCard SSL-t
  • a beállításhoz szükséges
Tagged

SSL tanúsítvány elfogadás firefox böngészővel

SSL tanúsítvány elfogadás firefox böngészővel és internet explorerrel:

Tanúsítványt el kell fogadnia! A böngészője azt fogja kiírni, hogy hibás tanúsítvány de ezt ne vegye figyelembe mert a tanúsítvány nem hibás csak a cpanel által generált így a böngésző nem ismeri fel de ettől még teljesen biztonságos tehát nyugodtan fogadja el!

Folyamat: A böngészőbe írja be a fődomain nevét majd utána /cpanel(akarmi.hu/cpanel).Ekkor a rendszer átdobja a biztonságos oldalra ahol el kell fogadni a a tanúsítványt, hogy tovább léphessen.
Kattintson a “Megértettem a kockázatot” linkre alul!

A böngészője azt fogja kiírni, hogy hibás tanúsítvány de ezt ne vegye figyelembe mert a tanúsítvány nem hibás csak a cpanel által generált így a böngésző nem ismeri fel de ettől még teljesen biztonságos tehát nyugodtan fogadja el!
Kattintson a kivétel hozzáadása gombra alul!

Kattintson a tanúsítvány letöltése gombra majd a biztonsági kivétel megőrzése gombra alul! Hagyja kipipálva a kivétel megőrzése rubrikát. Amíg ez a tanúsítvány érvényes addig ezt nem kell megismételnie!

Ezután már csak annyit kell tennie hogy az aktiváló emailben megadott felhasználó nevet és jelszót bemásolja ebbe az ablakba.

Ha esetleg vmilyen okból nem jelenik meg Önnek a biztonsági figyelmeztetés akkor próbálja meg másik böngészővel pl. internet explorer!
Internet explorerben csak kattintson a “Továbblépés erre a webhelyre (nem javasolt).” linkre majd írja be a felhasználó nevet és jelszót!

Tanúsítványt el kell fogadnia! A böngészője azt fogja kiírni, hogy hibás tanúsítvány de ezt ne vegye figyelembe mert a tanúsítvány nem hibás csak a cpanel által generált így a böngésző nem ismeri fel de ettől még teljesen biztonságos tehát nyugodtan fogadja el!

Ha esteleg a következő hibaüzenetet látja akkor kérem mégegyszer írja be a felhasználó nevet és jelszót alulra majd nyomja meg az alsó gombot (Click here to proceed with the current request)

Tagged