+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Címke: tárhely

Mekkora tárhelyet vásároljak?

Ezt legkönnyebben úgy ellenőrizheti ha van már weblapja, hogy a jelenlegi tárhelyén nézze meg a tárhely méretét.

Ha nincs és még nem is volt tárhelye, akkor válassza a legkisebb tárhelyet, ugyanis év közben is bármikor változtatható és csak az időarányos díjat kell fizetnie.

Ha esetleg több fényképet, videót szeretne feltölteni, akkor ajánlom az 1gb tárhely méretet. Ez általában elég.
DNS fenntartást kell fizetnie abban az esetben, ha nincs tárhelye nálunk és nem is kíván vásárolni.

Ingyen tárhelyet viszont tudunk biztosítani, de csak egy domain számára.

Ingyen tárhelyről:http://www.xhu.hu/Arlista/Arlista/webtarhely-arlista.html

Ha nem tudja melyik tárhelyet válassza, akkor kérem olvassa el cikkünket: http://www.xhu.hu/Tarhely/Webtarhely/melyiket-tarhelyet-valasszam.html

Tagged

Hogyan engedélyezhetek, állíthatok be egy domaint a tárhelyemen?

Önöknél található a tárhelyünk és domain nevünk ******.hu címen.

Egy ismerősöm regisztráltatott domain nevet, de nincs tárhelye.
Úgy gondoltam hogy a *********.hu tárhelyen elférne egy mappában.

Úgy tudom hogy ehhez át kell irányítani a domain nevet de nem tudom hogy
milyen adatokat kell megadnom hogy ezt megtehessék.

Válasz:
Először is engedélyezni kell a szerveren, tehát parkolt vagy hozzáadott domainként, ebben az esetben hozzáadott domainként kell hozzáadni a domaint és létrehozni egy postmaster@ email címet hozzá.

Ha ez meg van, fel kell hivni a regisztrátort és kérni, hogy irányítsa át a adomain nevet a ns1.****.hu és ns2.****.hu ra.

Tagged

Tárhely Szolgáltatások bővítése

Ha megrendelek Önöktől egy szolgáltatást, akkor későbbi időpontban van – e lehetőség az igénybe vett portfólió bővítésére? Jelenleg nincs szükségem MySQL adatbázisra, de lehet, hogy néhány hónap múlva felmerül az igény.

Válasz: Természetesen, semmi akadálya. Bármikor adhat plusz opciókat tárhelyéhez és csak időarányosan  kell a szolgáltatási díjat fizetnie.

Tagged

Mi az a webtárhely?

A webtárhely szolgáltatás (angolul shared web hosting service) egy olyan internetes szolgáltatás, ahol egy kiszolgáló szerver (webszerver) erőforrásait több felhasználó között osztják el. Minden felhasználó egy, a rendszer által dedikált tárhelyet foglal el, aminek nyilvános tartalma egyedi domain néven érhető el.[1] Kisebb forgalmú weboldalt költséghatékonyan lehet bérelt webtárhelyen üzemeltetni.

A webtárhely szolgáltatásnak általában tartalmaznia kell egy adminisztrációs felületet, a nagyszámú felhasználó hatékony kezeléséhez. A webtárhely szolgáltatáshoz gyakran további szolgáltatások is járnak: e-mail postafiók szolgáltatás POP3 és IMAP, a kimenő levelezés biztosításához SMTP szerver, a domainnevek kiszolgálásához és kezeléséhez DNS adminisztráció szolgáltatás. Különleges esetekben a webtárhely szolgáltatást virtualizált szerveren VPS vagy dedikált szerveren biztosítja a szolgáltató.

A webtárhely szolgáltatás tipikusan web alapú adminisztrációs felületet biztosít a felhasználók számára. A legtöbb nagy tárhely szolgáltató saját fejlesztésű adminisztrációs rendszert használ.

A webtárhely szolgáltatók rendszerint az egyes szolgáltatásokat fizikailag elkülönített kiszolgáló rendszereken oldják meg, az ügyfélkiszolgáló, az adminisztrációs rendszer, a levelező kiszolgáló, az adatbázis szerver, a webszerver fizikailag elkülönített kiszolgálókon működik. A legtöbb webkiszolgáló nyílt forráskódú Linux vagy FreeBSD operációs rendszeren fut, és LAMP szervert használ. A legnagyobb szolgáltatók Microsoft Windows vagy Sun Solaris operációs rendszert használnak. Az egyes operációs rendszerekre épített szolgáltatások lényegében meghatározzák a felhasználó által elérhető technológiák csoportját is. Windows alapú webtárhely esetén a felhasználó választhat ASP.NET és Microsoft SQL Server-t, de használhatja akár az ingyenes PHP és MySQL Server támogatást is; míg LAMP szerver esetén csak PHP nyelvű weboldalakat készíthet MySQL Server támogatással.

Egyre népszerűbb a JAVA alapú webtárhely szolgáltatások használata is. JAVA alapú webhoszting esetén a Sun Solaris operációs rendszer választása előnyös.

Számos webtárhely szolgáltató van világszerte, ami a felhasználók számára előnyös árversenyt eredményez. Egy általános célú weboldalt kellően alacsony áron el lehet helyezni az interneten földrajzi helytől függetlenül. Üzleti weboldalt célszerű a földrajzi helyhez közeli szolgáltatónál elhelyezni, aminek eredményeként a fizetési, számlázási vagy ügyféltámogatási problémák könnyen elkerülhetőek.
Forrás:wiki

Tagged

Hogyan engedélyezhetek, állíthatok be egy domaint a tárhelyemen?

Önöknél található a tárhelyünk és domain nevünk ******.hu címen.

Egy ismerősöm regisztráltatott domain nevet, de nincs tárhelye.
Úgy gondoltam hogy a *********.hu tárhelyen elférne egy mappában.

Úgy tudom hogy ehhez át kell irányítani a domain nevet de nem tudom hogy
milyen adatokat kell megadnom hogy ezt megtehessék.

Válasz:
Először is engedélyezni kell a szerveren, tehát parkolt vagy hozzáadott domainként, ebben az esetben hozzáadott domainként kell hozzáadni a domaint és létrehozni egy postmaster@ email címet hozzá.

Ha ez meg van, fel kell hivni a regisztrátort és kérni, hogy irányítsa át a adomain nevet a ns1.****.hu és ns2.****.hu ra.

Tagged

Fájl feltöltési korlát?

A xydomain.hu domainnéven vagyunk önöknél, 900 mb tárhely előfizetéssel. Amikor fellépek a Cpanelhez és file-t szeretnék feltölteni, azt írja ki, hogy korlátozva van a feltöltés 456 mb-ig, jelenleg 451 mb cucc van a tárhelyen így nem engedi a feltöltést. Önök korlátozzák?

Válasz: Ftp feltöltésnél a korlát 100mb/fájl. cpanel>fájl kezelőből a feltöltés korlátlan.

A korlátot viszont a tárhely mérete megszabhatja. A 5mb különbség abból adódik, hogy a cpanel elkülönít 5mb tárhelyet a hibátlan működéshez.

Tipp: inkább kisebb fájlokat töltsön fel, mint egy nagyot, mivel az internet kapcsolata bármikor megszakadhat vagy ingadozhat és akkor kezdheti újra.

Tagged

Tárhelycsomagok létrehozása

Elérési útja: Whm>packages>add packages

A csomagok létrehozása azért hasznos, mert a domain létrehozásánál, nem kell mindig beírnia az alapvető paramétereket, hanem egy előre létrehozott, „csomag” alapján egy kattintással hozzárendelheti a csomagot a domainhez/ügyfélhez.

Példa lásd: xhu100 vagy alap.
Adja meg a csomag nevét (new package name), adja meg a maximálisan létrehozható extrák számát (számokat írjon be), pl.. maximális ftp, vagy maximális adatbázis darabszáma. Adja meg hány MB-ot (quota) kíván adni az ügyfélnek, majd kattintson az „add” gombra.
Tagged

Mi az a overselling?

Overselling nem engedélyezett:
Ha most pl. 2gb viszonteladói tárhelye van, azt most feltudja osztani 10x200mb tárhelyre, vagy 20x100mb tárhelyre de nem számít, hogy az ügyfele mekkora valós tárhelyet használ.

Tehát ebben az esetben korlátozva van az előre létrehozott csomag méretére.

Overselling engedélyezett:
Akkor a cpanel a valóban elhasznált tárhelyet számolja, tehát ha létrehoz egy 100mb-os tárhely csomagot, de az ügyfele csak 20mb-ot használ fel ebből, akkor még létre tud hozni több csomagot, egészen addig, amíg betelik fizikailag a tárhelye.

Tagged

Hogyan módosítsuk a tárhely kvótát?

A kvótát (méretet) a legegyszerűbben, a következőképp tudja változtatni a felhasználóknak:
Lépjen be a “whm”-be, listázza ki a tárhelyeket (account information>list accounts), majd klikk a már megadott kvóta melleti kis ikonra.

Adja meg az új tárhely méretet, majd nyomja meg az “ok” gombot.

De ha nem látja ezt a kis gombot, akkor változtassa meg az előre definiált csomagot (package) a megfelelőre.

Tagged

Hogyan hozzak létre új tárhelyet és domaint a szerveren?

A következőt kell tennie:
Lépjen be a “whm“-be vagy https://szerveripcím:2087 címen, vagy ha már domain neve működik a szerveren akkor a http://www.******.hu/cpanel – lényeg a domain neve után /cpanel – így éri el a cpanelt, ha belépett a cpanelbe, akkor legalsó menü a “whm”.

Ha bent van a “whm”-ben akkor:
Bal oldali menüből válassza ki “Account functions”>”Create new account” itt tud új domain és tárhelyet engedélyezni a szerveren.

Ha még nincs tárhely csomag létrehozva, akkor először hozza létre, vagy használhatja a más viszonteladó által létrehozott csomagot.

Tagged

Tárhely teljes mentés

  1. A tárhely lementéséhez lépjen be a cpanelbe. Elérés: cpanel > fájlok > adatmentés.
  2. A “teljes backup letöltése vagy létrehozása” gombra kapcsolva létrehozhatja tárhelye teljes mentését, vagy az egyedi mentések résznél egyedi mentéseket készíthet.

Az adatbázis lementhető, az adatbázis nevére kattintva.

Tárhelyekről heti és havi mentést készítünk ami állandóan cserélődik. Tehát weboldaláról mindig 2 mentés áll rendelkezésünkre (heti,havi).

Mi a mentéseket azért készítjük, hogyha gond van a szerver oldalon, akkor vissza tudjuk állítani az adatokat. Ha weboldala adatai megsérülnek, elvesznek pl. törli őket, akkor a visszaállítást 6250 Ft áron tudjuk elvégezni.

Tagged

Tárhely méret ellenőrzés

Elérési útvonala: www.öndomainneve.hu/cpanel kattintson a „tárhelyhasználat” ikonra.

Itt tudja ellenőrizni, hogy tárhelyén mennyi helyet használ, könyvtárakra lebontva.

A tárhely használatba beleszámít, az e-mail fiókok (ha nem tölti le az e-maileket), a statisztikák log-fájlja, illetve az error log-fájlok. A tárhely használat statisztika 3-6 óra késésben van mindig.

Tagged