+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Címke: viszonteladói tárhely

Tárhelycsomagok létrehozása

Elérési útja: Whm>packages>add packages

A csomagok létrehozása azért hasznos, mert a domain létrehozásánál, nem kell mindig beírnia az alapvető paramétereket, hanem egy előre létrehozott, „csomag” alapján egy kattintással hozzárendelheti a csomagot a domainhez/ügyfélhez.

Példa lásd: xhu100 vagy alap.
Adja meg a csomag nevét (new package name), adja meg a maximálisan létrehozható extrák számát (számokat írjon be), pl.. maximális ftp, vagy maximális adatbázis darabszáma. Adja meg hány MB-ot (quota) kíván adni az ügyfélnek, majd kattintson az „add” gombra.
Tagged

Tárhely felfüggesztés

Viszonteladóként értékesítjük tárhelyüket, azonban sajnos egy ügyfelünk már régóta nem egyenlítette ki tartozását felénk.
Érdeklődnék, hogy hogyan lehet technikailag megoldani a tárhely-szolgáltatás ideiglenes felfüggesztését, illetve, nem tudom, mi erre a bevett szokás Önöknél?

Válasz:
A Whm> Account Function alatt talál egy olyan menüt, hogy Suspend/Unsuspend an Account. Azt használja, majd ha vissza akarja állítani, akkor az Account Information> List Suspended Account menüből visszaállítható.

Tagged

Saját névszerver

Ha azt szeretné, hogy – mint viszonteladó – a saját névszerverét lássák mint ns1.xhu.hu és ns2.xhu.hu csak az ön domain nevével behelyettesítve, akkor a következőt tegye:

Ha az Ön domain dns szerverét nem mi adjuk: hívja fel a regisztrátorát és kérje meg, hogy hozzák létre ezeket a bejegyzéseket, majd az ns1.domainneve.hu és ns2.domainnev.hu irányítsák át, a mi álltalunk megadott ip címekre.

Ha az Ön domain dns szerverét már mi adjuk: csak írjon az adminisztrátornak és kérje a saját névszerver aktiválását.

Tagged

Mi az a overselling?

Overselling nem engedélyezett:
Ha most pl. 2gb viszonteladói tárhelye van, azt most feltudja osztani 10x200mb tárhelyre, vagy 20x100mb tárhelyre de nem számít, hogy az ügyfele mekkora valós tárhelyet használ.

Tehát ebben az esetben korlátozva van az előre létrehozott csomag méretére.

Overselling engedélyezett:
Akkor a cpanel a valóban elhasznált tárhelyet számolja, tehát ha létrehoz egy 100mb-os tárhely csomagot, de az ügyfele csak 20mb-ot használ fel ebből, akkor még létre tud hozni több csomagot, egészen addig, amíg betelik fizikailag a tárhelye.

Tagged

Hogyan módosítsuk a tárhely kvótát?

A kvótát (méretet) a legegyszerűbben, a következőképp tudja változtatni a felhasználóknak:
Lépjen be a “whm”-be, listázza ki a tárhelyeket (account information>list accounts), majd klikk a már megadott kvóta melleti kis ikonra.

Adja meg az új tárhely méretet, majd nyomja meg az “ok” gombot.

De ha nem látja ezt a kis gombot, akkor változtassa meg az előre definiált csomagot (package) a megfelelőre.

Tagged