+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Címke: whm

WHM kontroll panel leírása

Minden ügyfelünk aki viszonteladói tárhelyet rendel az kap a tárhelyéhez WHM kontroll panelt.

Főbb funkciói:

– Tárhelyeket létre hozása,
– Térhely csomagok kialakítása,
– Tárhely szolgáltatások beállítása pl. Mysql, Hozzáadott domain, Parkolt domain…,
– Tárhelyek felfüggesztése, törlése,
– DNS illetve MX rekordok szerkesztése,
– Tárhely adatainak módosítása pl.: méret, domain név, szolgáltatások, email cím, jelszó…,

Tagged

Tárhelycsomagok létrehozása

Elérési útja: Whm>packages>add packages

A csomagok létrehozása azért hasznos, mert a domain létrehozásánál, nem kell mindig beírnia az alapvető paramétereket, hanem egy előre létrehozott, „csomag” alapján egy kattintással hozzárendelheti a csomagot a domainhez/ügyfélhez.

Példa lásd: xhu100 vagy alap.
Adja meg a csomag nevét (new package name), adja meg a maximálisan létrehozható extrák számát (számokat írjon be), pl.. maximális ftp, vagy maximális adatbázis darabszáma. Adja meg hány MB-ot (quota) kíván adni az ügyfélnek, majd kattintson az „add” gombra.
Tagged

Tárhely felfüggesztés

Viszonteladóként értékesítjük tárhelyüket, azonban sajnos egy ügyfelünk már régóta nem egyenlítette ki tartozását felénk.
Érdeklődnék, hogy hogyan lehet technikailag megoldani a tárhely-szolgáltatás ideiglenes felfüggesztését, illetve, nem tudom, mi erre a bevett szokás Önöknél?

Válasz:
A Whm> Account Function alatt talál egy olyan menüt, hogy Suspend/Unsuspend an Account. Azt használja, majd ha vissza akarja állítani, akkor az Account Information> List Suspended Account menüből visszaállítható.

Tagged

Hogyan hozzak létre új tárhelyet és domaint a szerveren?

A következőt kell tennie:
Lépjen be a “whm“-be vagy https://szerveripcím:2087 címen, vagy ha már domain neve működik a szerveren akkor a http://www.******.hu/cpanel – lényeg a domain neve után /cpanel – így éri el a cpanelt, ha belépett a cpanelbe, akkor legalsó menü a “whm”.

Ha bent van a “whm”-ben akkor:
Bal oldali menüből válassza ki “Account functions”>”Create new account” itt tud új domain és tárhelyet engedélyezni a szerveren.

Ha még nincs tárhely csomag létrehozva, akkor először hozza létre, vagy használhatja a más viszonteladó által létrehozott csomagot.

Tagged

Domain létrehozás, beállítás a szerveren

Elérési út: whm>Account Functions>Create New Account.

Mielőtt átirányít vagy létrehoz új domain nevet a szerveren, MINDIG ENGEDÉLYEZNI, BEÁLLÍTANI KELL (parkolás, hozzáadott domain, új domain létrehozás).

Adja meg a domain nevet. Fontos: nem kell http, és nem kell www. A felhasználói nevet (username) automatikusan létrehozza a whm, ha a mezőbe kattint.

jelszónak (password) adjon meg legalább 6 karakter hosszú jelszót vagy generálhat is.

Quota MB, írja be hogy hány MB tárhelyet kíván adni ügyfelének.

Adja meg az extrákat amit szeretne az ügyfélnek adni (ftp, email, stb), majd kiválaszthatja egy előre mi általunk beállított csomagot, de csomagot nem kötelező kiválasztani. Bővebben a csomag létrehozása menüpont alatt olvashat.

Adja meg a „contact” kapcsolat e-mailt, és nyomja meg a „create” gombot a regisztráció elindításához.

Tagged