+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Domain Regisztráció

Domain Regisztrációs kérdések, válaszok.

Domain kiszolgálás feltétele

Két módon tudja a domain neveit a szerverre átirányítani:

1. A jelenlegi regisztrátor átírja a mi névszerverünkre a domain nevek névszerverét. Ennek a technikai feltétele, hogy a  http://www.domain.hu/domain/regcheck/ alatt a technikai ellenőrzés hibátlanul lefusson a mi névszerverünkkel.

2. Ip címmel is át tudja irányítani a domain neveket. Aki a domain zónáját, névszerverét biztosítja ott a megfelelő (A, www, stb.) rekord átírása szükséges, ezután a webes megjelenést mi fogjuk kiszolgálni, de a levelezés ott marad  a régi szolgáltatónál.
Ha szeretné, ha levelezést  is mi szolgáljuk ki, akkor az “MX” rekordot is módosítsa ennek megfelelően.

Névszerver módosítás részletei:
A névszerverek megléte műszaki követelmény minden domainhez. Ezekből legalább kettővel (NS1, NS2) kötelezően rendelkezni kell.
A névszervereket minden nálunk delegált domain esetében csak mi, domain regisztrátorként tudjuk beállítani.
Szükséges feltételek:
Technikai ellenőrzésnek le kell futnia (az eredmény alsó sora zöld színű). http://www.domain.hu/domain/regcheck/
Az ellenőrző oldalon a domain névhez legyen kedves azt azt a domaint megadni, amit módosítani szeretne, a névszerver mezőbe pedig azt a névszervert, amire át szeretné állítani!
Amíg ez nem fut le hiba nélkül nem lehet a névszervert módosítani!
Hibátlan technikai ellenőrzés feltétele: a tárhelyén parkolt vagy hozzáadott domainként kell beállítani, továbbá létre kell hozni egy postmaster e-mail fiókot a  domainhoz: postmaster@öndomainneve.hu
https://blog.xhu.hu/cpanel/domain-parkolas/
https://blog.xhu.hu/cpanel/hozzaadott-domain-nevek/

Ha a technikai ellenőrzés hiba nélkül lefut, akkor betudjuk állítani a kért módosítást.

Fontos!
A DNS/névszerver módosítást követően maga a tényleges átállás csak akkor következik be, ha arról az internetszolgáltatók is tudomást szereznek, akik bizonyos időközönként ellenőrzik a domain nevek beállításait. Ebből fakadóan egy DNS vagy névszerver módosítás után általában 12-24 órát kell várni a tényleges átállásra.
Ez alatt az idő alatt a látogatók egy része még a régi tartalmát, míg mások már az új weboldalt olvashatják.

Tagged

Domain kiszolgálás feltétele

Két módon tudja a domain neveit a szerverre átirányítani:

1. A jelenlegi regisztrátor átírja a mi névszerverünkre a domain nevek névszerverét. Ennek a technikai feltétele, hogy a  http://www.domain.hu/domain/regcheck/ alatt a technikai ellenőrzés hibátlanul lefusson a mi névszerverünkkel.

2. Ip címmel is át tudja irányítani a domain neveket. Aki a domain zónáját, névszerverét biztosítja, annál a megfelelő rekord (A, www, stb.) átírása szükséges, ezután a webes megjelenést mi fogjuk kiszolgálni, de a levelezés ott marad  a régi szolgáltatónál.
Ha szeretné, ha levelezést  is mi szolgáljuk ki, akkor az “Mx” rekordot is módosítsa.

Tagged

Domain regisztráció, át regisztráció,hozzáadás,parkolás technikai feltétele!

1. Hiba nélkül le kell futnia a domain.hu technikai ellenőrzésének.

2. Be kell állítani a FOGADÓ szerveren egy postmaster@ e-mail címet

Pl.; cpanel esetében: öndomainneve.hu, domain tárhelyéhez szeretné hozzáadni az öndomainneve.com domaint akkor:

a cpanel rendszeren belül, először adja hozzá az adott domaint, majd az e-mail póstafiókoknál hozza létre a a postmaster@öndomainneve.com ot!

A technikai ellenőrzés tökéletes futásához ez szükséges!

 

Tagged

.eu domain átregisztráció menete.

A .eu-s domain nevek átregisztrációjához nem kell auth kód és lock feloldás.

Amikor elindításra kerül az átregisztráció akkor,  a megadott kapcsolattartó címekre egy-egy megerősítő email érkezik.

Itt kell megerősíteni az átregisztrációt.

Ha a két fél közül valamelyik elmulasztja a megerősítést, akkor az átregisztráció nem teljesül.

Tagged

Domain eladás

Ha szeretnénk eladni egy domain nevet akkor a következő dokumentumokra van szükség:

Régi tulajdonostól: lemondó nyilatkozat, kitöltve, aláírva.Letölthető innen.

Új tulajdonostól: kitöltött, aláírt domain igénylő, cég esetében aláírási címpéldány magánszemély esetében nyilatkozat. Letölthető innen.

A dokumentumokat küldék vissza részünkre és utána ezt mi intézzük.

A domain tulajdonos váltásnak költsége 1990 Ft. egyszeri díj.

Ha a működő oldalt szeretné eladni akkor az új tulajdonostól a tárhelyszerződésre is szükség van.

Tagged

Online megrendelés menete

1. Írja be az böngészőbe a következő címet http://otp.xhu.hu

2. Írja be a megrendelni kívánt domain nevet, ha már rendelkezik domain névvel akkor azt írja be a rendszer érzékelni fogja, hogy egy élő domain név és fel fogja ajánlani a megrendelés következő szakaszában hogy kívánja e átregisztrálni vagy átirányítja a domain nevet.

3.  A megrendelés következő részében ki lehet választani a domain névhez tartozó tárhelyet illetve a tárhely további funkcióit, ha csak domain nevet szeretne és még nincs máshol tárhelye sem nálunk akkor válassza ki a DNS funkciót, ezek után kapcsoljon a “Kosárba” gombra.

4. A megjelenülő részen láthatja összegezve hogy mit rendel meg, és itt a legördülő menüben kiválaszthatja a fizetés módját Rózsaszín csekk, Banki átutalás vagy Online fizetés.

5. Ezután következik a megrendelő dokumentum online kitöltése, töltse az adatlapot értelem szerűen, ha szeretné hogy az Ön adatai szerepeljenek adminisztrációs kapcsolattartóként akkor kapcsoljon a “Másol” gombra ha üresen hagyja ezt a részt akkor automatikusan mi leszünk az adminisztratív kapcsolattartók is.

6. Ha van valamilyen fontos információja a megrendeléssel kapcsolatban akkor azt írja be a “Megjegyzés” részbe, és így az is szerepelni fog a megrendelő dokumentum utolsó oldalán.

7. Ha teljesen kitöltötte a dokumentumot ellenőrizze le hogy helyesek e az adatok és ha igen akkor kapcsoljon a “Tovább” gombra ekkor  a rendszer automatikusan létrehozza a megrendelő dokumentumot amivel annyi teendője van hogy letölti aláírja és elküldi nekünk szkennelve emailben, faxon vagy postán. Ha szeretne javítani a dokumentumon akkor a megrendelő dokumentum alatti adatmezőben javítsa ki a megfelelő részt és kapcsoljon a “Javítás” gombra, ha minden adat rendben van akkor kapcsjon a “Megrendelés” gombra.

8. A megrendelés után Ön kapni fog egy emailt a megrendelésről a megadott email címre, ha a rendelés utolsó szakaszában nem töltötte le a megrendelő dokumentumot, akkor emailben kapni fog egy linket ahol letöltheti utólag a már kitöltött dokumentumot.

Nemzetközi domain átregisztráció

Fontos:

1, A nemzetközi domain lejárat előtt min 7 nappal el kell indítani az átregisztrációt

2, A nemzetközi domain csak aktív, tehát nem lejárt állapotban regisztrálható át hozzánk, ha lejárt akkor a jelenlegi regisztrátornál újra meg kell hosszabbítani, ha a jelenlegi regisztrátornál már nem szeretné hosszabbítani akkor több mint 90 napot kell várnia arra, hogy a domain felszabaduljon

Hogyan történik a Nemzetközi domain átregisztráció?

1, Kérje ki a jelenlegi regisztrátortól a domain auth (EPP) kódot és kérje a domain zárolás feloldását.

2, Amikor ezt megkapja, küldje át hozzánk a kódot, így eltudjuk indítani az átregisztrációt.

3, Elindítjuk az átregisztráció kérelmet.

4, A jelenlegi kapcsolattartó kap egy emailt, benne egy linket és a linkre rákattintva, el kell fogadnia az átregisztrációt.

Ha ezt nem teszi meg, akkor nem fog teljesülni az átregisztráció.

Sok szolgáltató nem hagyja jóvá az átregisztrációs emailt.

Így ha a több hónapos huza-vonát szeretné elkerülni, akkor kérje meg a jelenlegi szolgáltatót, hogy az adminisztrációs vagy az összes kapcsolat emailt, írja át az Ön email címére. Így a jóváhagyó email Önnek fog érkezni és akár 2-3 órán belül is lezárulhat az átregisztráció folyamata.

Tagged

Hogyan engedélyezhetek, állíthatok be egy domaint a tárhelyemen?

Önöknél található a tárhelyünk és domain nevünk ******.hu címen.

Egy ismerősöm regisztráltatott domain nevet, de nincs tárhelye.
Úgy gondoltam hogy a *********.hu tárhelyen elférne egy mappában.

Úgy tudom hogy ehhez át kell irányítani a domain nevet de nem tudom hogy
milyen adatokat kell megadnom hogy ezt megtehessék.

Válasz:
Először is engedélyezni kell a szerveren, tehát parkolt vagy hozzáadott domainként, ebben az esetben hozzáadott domainként kell hozzáadni a domaint és létrehozni egy postmaster@ email címet hozzá.

Ha ez meg van, fel kell hivni a regisztrátort és kérni, hogy irányítsa át a adomain nevet a ns1.****.hu és ns2.****.hu ra.

Tagged

Domain regisztráció hogyan történik?

1. Töltse le a domain és tárhely igénylőt , írja alá és a szükséges dokumentumokat mellékelve, küldje vissza hozzánk emailben, faxon vagy postán. Nem kérünk eredeti dokumentumokat csak azt, hogy legyen kézzel aláírva az összes szükséges dokumentum. Leggyorsabb ha emailben vagy faxon küldi el a papírokat.
2. A .hu kiterjesztésű domain nevek regisztrációja 2 hetet vesz igénybe, plusz 1-2 nap ez az ISZT-től függ mikor bírálják el.
3. A nemzetközi domain nevek regisztrációja 1-2 napot vesz igénybe.
4. A .hu kiterjesztésnél a domain név 2 hét után automatikusan működni fog, erről sajnos nem tudunk emlékeztetőt küldeni. A nemzetközi domain neveknél ugyanez a helyzet, csak 1-2 nap múlva fog működni.
5. Amíg a domain regisztráció nem történik meg, addig is feltöltheti a fájljait az aktiváló emailben leírtak szerint.
6. Az aktiváló emailt akkor küldjük ki, amikor a megrendelése teljes, tehát megkaptunk minden szükséges dokumentumot és a befizetés megtörtént. Ez általában még aznap megtörténik, amikor Ön elküldi a dokumentumokat részünkre és befizeti a szükséges díjat.

Tagged

Mi a különbség az átirányítás és az átregisztrálás között?

A domain átirányítás ingyenes és az ügyfél intézi. Ebben az esetben marad a jelenlegi regisztrátor, (aki a domain adminisztrálást végzi).
Átregisztrálás: megváltozik a regisztrátor (aki a domain adminisztratív dolgait intézi). Az átregisztrálást mi intézzük, díja 1750Ft/domain egyszeri költség.
Ebben az esetben a domain és tárhely igénylő, domain igénylés rubrikában az átregisztrálást kell bejelölni és csatolni a kötelező dokumentumokat, mintha új domain nevet regisztrálna.

Tagged

Jelenlegi regisztrátorom nem válaszol

Jelenleg az ****** tárhelyét használom, *.com (******.com) domain van bejegyezve, aminek lejárt az egy éves fenntartása január 20 – án. Mivel a cég rosszul kitöltött számlát küldött nekem, ezért nem fizettem be a következő évet. Az a fő probléma, hogy a számlareklamációmra semmit nem reagáltak bő egy hónap alatt (küldtem 17 db e-mailt, kétszer próbáltam felhívni őket), nem kaptam új számlát, tehát január 20 óta nincs befizetve a domain fenntartása. Így megoldható az átirányítás az Önök tárhelyére? A domain regisztrátora az *******.

Válasz: Érdemes ebben az esetben átregisztrálást kérni (amikor kitölti a domain és webtárhely igénylő lapot akkor jelölje be, hogy regisztrátor váltást kér) aminek az egyszeri díja 1750 Ft, de legalább nem lesz ilyen gondja ezután. Ha szeretné, mi meghosszabbítjuk a domain név regisztrációt.

Tagged

Hogyan tudok ékezetes domaint engedélyezni a szerveren?

Mivel gyakorlatilag nincs ékezetes domain, így egy kódot kell megadni a következőképp:

1. Kövesd a linket http://www.domain.hu/domain/szabad-e/ írd be ékezetesen milyen domaint szeretnél.

2.Ha megkeresed a tárhely domain nevet, akkor felül az ellenőrzésben megtalálod ezt a sort pl.: xn--kezetes-9xa.hu. Ez az ékezetes.hu domain megfelelője.

Tagged