+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Mysql adatbázis

Mysql adatbázis

Elérési útvonala: www.öndomainneve.hu/cpanel, majd kattintson a MySQL adatbázisok ikonra.

MySQL adatbázist akkor kell létrehoznia, ha olyan programot futtat a webtárhelyén, amely megköveteli az adatbázis létét.

  1. Létrehozása: New database-hez (új adatbázis) irjuk be az adatbázisunk kívánt nevét, és kattintsunk a „create database” gombra

  1. Mikor létrehoztuk az adatbázist, létre kell hoznunk egy felhasználót is, aki hozzáfér az adatbázisunkhoz.
  2. Username-hez (felhasználói név) írjunk egy általunk kitalált nevet, és a password (jelszó) mezőbe gépeljük be az általunk kitalált jelszót vagy generáljuk, majd kattintsunk a „create User” gombra.

  1. Miután létrehoztuk a felhasználót is, meg kell adnunk a rendszernek, hogy a létrehozott adatbázishoz, az általunk létrehozott felhasználó férhet hozzá, melyet a következőképpen tehetünk meg:
  2. Az ’add USER to your Database” résznél kiválasztjuk a user-t (felhasználót) a legördülő menüből, majd kiválasztjuk a database-t (adatbázis), a legördülő menüből, kipipáljuk a „privileges” felirat alatt az „ALL” jelölőnégyzetet, és rákattintunk az „add User to Database” gombra.

Ezzel teljes jogosultsággal hozzárendeltük a felhasználót az adatbázisunkhoz.

Innen kezdve pl.: phpMyAdmin-nal szerkeszthető az adatbázisunk, és a felhasználónevet, jelszót, adatbázis nevet megadva, programok is hozzáférnek az adatbázisunkhoz.

Tehát:

 • A MySQL adatbázis szerver  “localhost vagy 10.20.30.2” lesz, attól függ melyik szerveren van, a pontos host nevet a cpanelben láthatja.
 • Az adatbázis neve az “ön felhasználóneve_új adatbázis létrehozásánál megadott név” pl.: jozsi_joomla,
 • A felhasználó neve: az “önfelhasználó neve_mysql felhasználónév” pl.: jozsi_rendszergazda,
 • Jelszó annak a felhasználónak a jelszava akit hozzáadott az adatbázishoz tehát, ha a jozsi_joomla-hoz hozzáadta a jozsi_rendszergaza felhasználót, akkor jozsi_rendszergazda jelszava lesz a jelszó.
Related Post
Adatbázis

Adatbázis: adatok egy halmaza. Ezeket egy tárolásra, szerkesztésre és lekérdezésre alkalmas szoftver kezeli. 

Read more
Joomla 1.6 telepítése Cpanel segítségével

1. Lépjünk be Cpanelbe és kapcsoljunk a Mysql adatbázisokra (Mysql Database). 2. Hozzuk létre az adatbázist írjuk be az adatbázis nevét és kapcsoljunk a “Create database” gombra. Ezeket az adatokat jegyezzük meg, mentsük le mert a telepítés későbbi részeiben még szükség lesz rá. 3. Hozzuk létre az adatbázis felhasználóját írjuk be a felhasználó nevét és […]

Read more
Maximális létrehozható mysql adatbázis

Manapság a weblapok nagy része igényli a mysql adatbázist. Kérdezze meg webmesterétől, hogy szüksége van-e erre. Ha pl. joomla vagy egyéb cms rendszert használ, akkor biztos, hogy szüksége van adatbázisra. Tekintse meg árlistánkat itt.

Read more

Vélemény, hozzászólás?