+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

550 Sender verify failed

550 Sender verify failed

A sender verify funkció fontos beállítás szerver oldalon, mert ha ezt nem lenne aktív, akkor bárki küldhetne valótlan, nem működő email címről levelet Önnek, így naponta sok száz spam levelet kaphatna! Ezért globálisan mi nem kapcsoljuk ki, ez az Ön érdekét szolgálja!

Miért nem kapom meg a levelet a xy.com domain névről, email címről? Ezt a hibát kapja vissza a feladó: 550 Sender verify failed

Ez akkor történik, amikor a küldő email címe, domain neve, dns beállítása nem megfelelő, szerver hostname, stb. nincs megfelelően beállítva, nem lehet vissza ellenőrizni, mert a fogadó szerver nem képes visszaellenőrizni a feladó e-mail címét, hogy valós, létezik-e.

Megoldás: A küldő fél kérje meg a szolgáltatóját, hogy javítsa ki a dns, mx hibákat! Tehát a hiba nem a fogadó oldalon van, ez a lent említett két eszközzel ellenőrizhető.

Javaslunk egy eszközt az MX record ellenőrzésére: http://mxtoolbox.com/diagnostic.aspx
Másik eszköz pedig a DNS beállításokat ellenőrzi: http://www.intodns.com/

Sajnos előfordul, hogy hírlevelet olyan email címről küldenek, ami nem visszaellenőrizhető, nem működik pl. noreply@akarmi.hu ebben az esetben azt javasoljuk, hogy adja meg a küldő ip címét és kivételbe tesszük.

Related Post