+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Erőforrás korlát túllépéssel kapcsolatos kérdések

Erőforrás korlát túllépéssel kapcsolatos kérdések

Kérdés:
Az elmúlt napokban többször is ezt az automata rendszer hibaüzenetet kaptam:

A tárhelye: xyz.com elérte és többször túllépte a tárhelyen maximálisan megengedett, beállított erőforrás korlátot az elmúlt 24 órában.
Elérte a maximum kapcsolódások számát. Ezért weboldala nem volt elérhető X alkalommal.

A tárhelyen több parkolt domain is található. Tudnának segíteni abban, hogy hol keressem a hibát?

Válasz:

Ha ezzel a címmel kap egy emailt: “Hosting account resources exceeded”, akkor weboldala túllépte a tárhelyéhez beállított erőforrás korlát egyikét.

Ez a következőket jelenti:

  • túl nagy memória használat
  • túl nagy CPU használat
  • túl nagy HDD aktivitás (I/O)
  • túl sok párhuzamoson futó folyamatok száma EP limit

Okok lehetnek:

1, A látogatóinak a száma folyamatosan nő, és egy nap eléri a tárhely erőforrás határértékét.
Megoldás:
A, ha több külön tartalommal rendelkező, nagy forgalmú weboldala van egy tárhelyen, akkor azt több tárhelyre kell megosztani.
B, VPS bérlés, részletek: https://www.xhu.hu/virtualis-szerver-vps-berles/

2, Bot, robot támadás a honlapon. Mostanában ez meglehetősen gyakori, viszont az ilyen típusú támadások általában rövid ideig tartanak.

3, DoS vagy DDoS túlterheléses támadás

4, Hibás, elavult CMS bővítmények

5, Rosszul megírt alkalmazás

Hibás működés, támadás esetében a megoldás:

Jelentkezzen be a Cpanel-be, és kattintson az Erőforrás használat (Resource Usage) ikonra, a grafikonokon ellenőrizheti, hogy mikor és milyen erőforrás limitet lépett túl, vizsgálja meg a grafikonban látható csúcspontokat, úgy, hogy letölti a hozzáférési naplót(raw access log), apache, error logot a csúcspont körüli időszakban. Az ikont az Erőforrás használat (Resource Usage) ikon mellett találja Nyers hozzáférési naplók néven (Raw Access Logs) ezekből kiderítheti, hogy mi okozza a problémát.

Az erőforrás korlát célja az, hogy megakadályozza a szerveren lévő weblap túl terhelje a szervert. Ha nem lennének erőforrás korlátok, egy rosszul megírt oldal (végtelen ciklussal), vagy egy támadás alatt lévő weblap elérhetetlenné teheti szervert, amin adott esetben több száz weblap tárhely is lehet.

Ha több nagyobb erőforrást igénylő weboldala is van, akkor ezt okozhatja a látogatók nagy száma is(de ez igen ritka). Ez ügyben a weboldala készítője tud segíteni kideríteni, hogy melyik alkalmazás, oldal fogyasztja el az erőforrást, elemezve az error-, apache logokat összevetve az problémás időszakokat. Ezt a problémát a weboldalon futó alkalmazások optimalizálásával, védelmével lehet javítani.

Ettől függetlenül mindig érdemes a nagyobb oldalakat külön tárhelyre tenni, ezzel elkerülhető a hasonló probléma.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?