+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Tárhelyem vírus fertőzött?

Tárhelyem vírus fertőzött?

A weblapom vírus fertőzött azt írja a google kereső. Mit tegyek?

Ha a weblap fertőzött, az 99.9% azért van, mert az a gép, aminek van hozzáférése a tárhelyhez, fertőzött. Tehát nem szerverrel és hozzátartozó szolgáltatással van gond! Szervereink 0day rebootless frissítést használnak, ami azt jelenti, hogy minden biztonsági frissítést azonnal megkapnak, újraindítás nélkül.

Használhatja a cpanel > clamAV vírus keresőt, hogy ellenőrizze a weblapja fertőzött-e, ha az akkor lehetőleg kézzel, manuálisan távolítsa el az ártalmas kódokat.

Előfordul az is, hogy feltörik a weblapját, de ez ritkább. Feltörés lehetséges mysql-en keresztül, rosszul beállított űrlapküldőn keresztül, rosszul beállított jogosultság is okozhat gondot, de akár egy beépített szerkesztőn keresztül is fertőzhető egy weblap stb…

Mindenképp vegye fel a kapcsolatot a webmesterével, hogy frissítsék, módosítsák, tegyék biztonságosabbá a telepített alkalmazásokat. Mert a vírus letörlésével nem oldódik meg a probléma, mert a biztonsági rés ugyanúgy ott van!

Megoldás:
1.Víruskeresővel távolítsák el a vírust azokról a számítógépekről, aminek van/volt hozzáférése a tárhelyhez.
2. Tegyék ezt a weblappal is, akár kézzel nézzék át a kódokat. Általában “iframe” kódot helyez el a vírus és az index állományokat fertőzi meg.
3. Használhatja a cpanel>vírus keresőt(ClamAv), hogy megkeresse az ártalmas kódokat. De javaslom hogy kézzel, manuálisan is ellenőrizzék.
4. Mindenhol váltsanak jelszót. Lehetőleg ne tároljon jelszót a gépen csak pl. papíron.

Ha már fertőzött a weblapja és a google kereső ezt jelzi is, akkor járjon el a fent leírt módon, majd várja meg az új indexelést és akkor már rendben lesz weboldala.De kérheti a Google webmester eszközökben a tárhely újra indexelését és akkor ez az idő sokkal rövidebb.

A böngészőben megjelenik a figyelmeztetés szöveg így:

Frissítés: Google iránymutatása, hogyan tegyük biztonságosabbá weboldalunkat: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2011/05/website-security-for-webmasters.html

Related Post

Vélemény, hozzászólás?