+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Telnet engedélyezés, használata windows alatt

Telnet engedélyezés, használata windows alatt

Mire jó a telnet?

Ha egy bizonyos szolgáltatást, portot nem érünk el a szerveren pl. levelezést a 465 porton és szeretnénk megtalálni az okát, akkor használhatjuk a telnet programot. Így megállapíthatjuk, hogy számítógépünk tud-e csatlakozni a szerverhez a problémás porton, ha nem akkor valószínűleg a tűzfala vagy routere nem engedi ki a kérést a szerver felé, ebben az esetben használhat másik portot vagy a tűzfalhoz adja hozzá ezt a portot mint kivétel.

Hogyan használjuk a telnet programot?

Első lépésben engedélyezzük a telnet klienst windows számítógépen:

1, start menü>vezérlőpult>programok menüre kattintsunk majd a programok és szolgáltatások menüben keressük ki a windows szolgáltatások be- és kikapcsolása menüt.

telnet1

2, kattintsunk rá, kis idő elteltével feljön egy ablak ami kilistázza a windows szolgáltatásokat, keressük ki a telnet ügyfél szolgáltatást és jelöljük be majd ok gomb megnyomásával aktiváljuk a szolgáltatást.

telnet2

3, ha még eddig nem tettük meg, akkor nyissuk ki a cmd.exe programot: start menü>futtatás>be kell gépelni, hogy cmd.exe és enter.

4, Feljön egy ablak és abba gépeljük be, hogy: telnet majd a következő parancsot: open ip cím port például: open 195.56.100.88 465

telnet3

Ha a következő üzenet jelenik meg, akkor a csatlakozás sikeres, tehát gépünk képes kommunikálni a megadott porton az adott szerver felé:

telnet4

Ha sikertelen üzenetet kapunk, akkor próbálkozzunk meg másik porton pl. 587 vagy küldjön emailt ez ügyben.

 

Related Post