+36703116133
Technikai segítség
(06) 46-79-68-27

Google Analytics beállítás

Google Analytics beállítás

A Google Analytics egy olyan ingyenes szolgáltatás, mely részletes statisztikát mutat weboldala látogatottságáról. Ahhoz, hogy használni tudja az Analytics-et, a következőket kell tennie:

 

1.lépés: Az Analytics használatához rendelkeznie kell egy Google Mail-es (gmail) postafiókkal. Ha még nincs ilyen fiókja, akkor a http://www.gmail.com oldalon tud regisztrálni.

 

 

 

2.lépés: Hozza létre saját Analytics alkalmazását. Ezt a http://www.google.com/analytics url-en tudja elkezdeni. Kattintson a Jelentkezzen most gombra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.lépés: Adja meg a Gmail-es felhasználónevét, és jelszavát, és kattintson a Bejelentkezés gombra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. lépés:Kattintson a Sing up gombra, hogy elkezdhesse a saját Analytics regisztrációját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.lépés: Ebben a pontban tudja beállítani saját Analytics fiókját. A General information alatt adjon meg egy szabadon választott felhasználónevet, alatta a weboldala címét, amiről statisztikákat szeretne látni, alatta pedig az országot, és időzónát tudja megadni.

 

6.lépés: Itt weboldala statisztikáinak nyilvánosságát tudja megadni. Do not share my Google Analytics data gombra kattintva Analytics adatai NEM lesznek nyilvánosak. Share my Google Analytics data alatt megadhatja, hogy 1. Statisztikai mutatóit láthatja más is, és használni tudja egyéb Google alkalmazásokban. 2. Ugyan az mint az előző, csak Név nélkül osztja meg weboldala mutatóit. Az oldal legalján a Google Analytics szerződési feltételeket kell már csak elfogadnia, és a Create Account gombra kattintva létre is hozta Analytics fiókját.

 

7. lépés:Itt azt tudja beállítani, hogy domainját milyen mélységig tudja nyomon követni. Single domain: Csak a fődomain látogatottságának statisztikáit. One domain with multiple subdomains: Aldomainjai statisztikáit is. Multiple top-level domains: Különböző végződésű domainja statisztikáit is.

8. lépés:Utolsó lépésként másolja ki a keretben levő követőkódot, és helyezz el webhelyén kézzel, vagy “include elem használatával, vagy más metódusokkal. Ha ezzel megvan, akkor kis idő elteltével már használni is tudja Google Analytics fiókját, és nyomon tudja követni a megadott weboldala látogatottságát, és sok egyéb statisztikát.

 

 

Related Post